Kvoteflygtninge: Nyokot tanggung jawab, Denmark. Nulis dina. Mellemfolkeligt Samvirke



Loba nu paraeh, hanjakalna, dina usaha

Saperti urang Denmark Ieu téh hiji galak spiral Ratusan rébu pangungsi geus nunda kahirupan maranéhanana di risiko pikeun ngahontal Éropa jeung neangan kasalametan di dieuUni Éropa jeung komunitas internasional diatur ka salah sahiji tes pangbadagna kungsi.

Di éropa gawé babarengan, urang kudu digawe pikeun pantes panarimaan persecuted, jeung urang kudu nangtung dina tujuan fundamental urang nilai: Solidaritas, respect hak asasi manusa jeung minoritas, transparansi jeung akuntabilitas ka conventions urang geus ditandatanganan.

Jeung di PBB kerangka, urang kudu uphold pasatujuan jeung konvensi, nu geus dijamin karapihan, stabilitas jeung hak asasi manusa pikeun mayoritas éropa dina hirupna. Urang teu ngajawab masalah ku wangunan barbed kawat pager, ngawangun tembok atawa nyetel grænsebomme. Atawa ku nutup panon bari Eta ngan nyieun can leuwih sangsara pikeun nu geus hårdtprøvede pangungsi. Kaayaan asup dina gawé babarengan jeung solidaritas jeung persecuted pangungsi, jeung di antara nagara EU. Urang keur nyanghareupan hiji krisis kamanusaan bersejarah dimensi, jeung posterity bakal nangtoskeun urang harshly pikeun pilihan we nyieun ayeuna. Téhnisna ngaranna program resettlement atawa resettlement ti para pangungsi. Eta bakal nyebutkeun yén UN flygtningeorgan, UNHCR, unggal taun, nunjuk urang jeung hiji nu tangtu panyalindungan perlu di pangungsian di sakuliah dunya hotspot.

Maranehna tuluy disebarkeun di antara sababaraha nagara dina raraga pikeun ditawar tinggal permanén.

Luar biasa asylsøgningssystem.

Denmark geus pikeun dekade dirangkul lima ratus dina taun. Di, geus UNHCR dicirikeun ampir, dua juta urang jeung husus butuh panyalindungan dina sistem kuota. Hanjakalna, nu ieu ngan ti eta sabenerna resettled di hiji nagara anyar. UNHCR ngira-ngira yén jumlah pangungsi jeung panyalindungan husus perlu di bakal ngahontal, opat juta.

Éropa jeung dunya ngan bisa ngajawab krisis di masarakat

Geus jauh ti sadaya nagara di dunya, nu jeung dina skéma nu. Jeung aya ogé loba nagara dina hiji ad hoc dasar, narima kvoteflygtninge di paménta UN flygtningeorgan, UNHCR. Tapi Denmark kahiji jeung awal ngan nagara nu, salaku permanén UNHCR-samarbejderpartner resettlement program, nu geus ditunda partisipasi anak. Imigrasi jeung integrasi mentri Inger Støjberg ieu dina bulan nopémber dikutip ku Ritzau pikeun alesan di handap ieu:"Urang geus nunda eta dina pause, sabab urang kudu bisa nuturkeun. Urang ngan saukur kudu respite". Nurutkeun pamaréntah, skala masalah integrasi kitu ogé jumlah seekers suaka dijieun Dénmark bisa"follow". Mellemfolkeligt Samvirke titik, tapi, dina joint op-ed jeung lima séjén LSM di Denmark pikeun nyokot catetan tina angka nu gede ngarupakeun integrationsfremskridt, kawas jumlah seekers suaka per september téh kaitung pangdeukeutna ti tungtung jumlah seekers suaka dina ampir sapuluh taun. Anjeun bisa baca pos di handap ieu.