real estate - Gyldendal - Den Store Danske

Panerapan teu make ejendomsbegrebet cara anu unik

real estate, dina biasa hukum parlance, delimited wewengkon, a plot taneuh, jeung mana wae thereon, keur wangunanTinglysningslovens ejendomsbegreb, contona lega ti Udstykningslovens, saprak bl. ogé ngawengku wangunan diséwakeun dina grounds jeung condos. Real estate ka extent tangtu, ogé sasuai asesoris jeung bungbuahan, tempo kpr (pantets asesoris jeung pantets bungbuahan). Nu sadia, salaku sipat ieu ngamungkinkeun hiji boga sipat real estate teu taya.

Watesan bisa hasil ti perjanjian atawa ku declarations sapihak, misalna hiji easement.

Tradisional prinsip hukum salaku naboretten ogé ngandung watesan. Ciri masarakat modern, kumaha, nu hiji boga sadia diwatesan ku angka nu gede ngarupakeun statutory aturan, lamun tillempning utamana dicokot care of ku pamaréntah. Régulasi ieu, contona keur pertanian kaayaan operasi, mana jauh deui dina waktu, dina taun -t. Tujuan nu neruskeun ku nu umum pangaturan real estate, mindeng numbu ka tujuan husus tina harta. Angger tatanén, nu ngajadikeun nepi leuwih ti dua-tilu of Denmark sacara land, dina taun -t.

dina sababaraha hal, geus kitu tujuan pikeun ngajaga freehold jeung kulawarga-ngajalankeun kebon jeung pikeun mastikeun aman agrikultur pamakéan lahan. Boh gol ieu dina tekenan alatan pangwangunan ékonomi, tapi teu acan ditinggalkeun.

Angger tumuwuhna urban geus utamana geus dimaksudkeun pikeun nyegah sumebar pakampungan di taneuh désa régulasi real estate di kota geus kungsi salaku hiji tujuan pikeun nyegah nabogener, pikeun ngatur lalu lintas jeung ka alamat service, salaku kota fungsi rupa-rupa merlukeun tujuan séjén nyaéta pikeun ngahemat daya, misalna gravel jeung taneuh, jeung pikeun ngatur kalapa pamakéan saperti taneuh pikeun irigasi jeung nginum cai. Di tukang saperti tujuan husus nyadiakeun umum pangaturan umum cross-motong tujuan.

Salah sahijina nyaeta heubeul jeung tangtu: pencegahan bahaya.

Ciri conto rezeki di wangunan act, nu nyebutkeun yén munisipalitas bisa merlukeun cicing-off jeung broaching, lamun hiji wangunan constitutes a bahya pikeun anak nyicingan atawa batur. Panyalindungan lingkungan, kaasup kontrol polusi jeung konservasi, geus ngembang di pentingna. Dina nu mana wae nu ngagunakeun sipat nyata eta nyiar pikeun ngawates polusi hawa, cai, taneuh jeung subsoil, make bisa méré naékna. Ogé noise ditéang sajauh mungkin kawates Bevaringsbestræbelserne watesan boh alam, satwa, wangunan jeung situs arkéologis. Dua dana geus kungsi pentingna hususna pikeun masarakat régulasi: Ku robah pamakéan sipat nyata ieu dijieun pikeun hiji extent gede, sarat pikeun saméméh authorisation ti ngatur otoritas, nu bakal mastikeun observance tina aturan umum jeung nyieun salajengna beton syarat keur dipake bakal datang. Sajaba ti éta, hiji hirarki rencana, jeung wangunan sarta loba séjén pamakéan sipat nyata lumangsung dina ngadegkeun frameworks: regionalplaner pikeun wilayah, kommuneplaner pikeun primærkommuner jeung lokal ngarencanakeun pikeun pangwangunan husus.